ZIGZAG

PE HARTĂ

Cascada Cheilor din Valea Cormaia

Timp citire articol: 2 minute
Articol publicat in: / /

iunie 2021

Excursiile din Parcul Național Munții Rodnei au fost condimentate cu tot ce are natura mai frumos a ne arăta și dezmierda simțurile: piscuri împodobite de rododendroni, cel mai mare lac glaciar din Munții Rodnei și salba de cascade de pe Valea Cascadelor de la Cormaia.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 113927 01
Cascada Cheilor

Localizare

Din localitatea Sîngeorz – Băi, județul Bistrița - Năsăud, urmați calea indicatorului de la șosea pe care scrie Cormaia, Valea Cascadelor și în aproximativ 4 kilometri ajungeți la Cascada Cheilor.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 113430 01
Cascada Cheilor

Aici se poate ajunge și cu mașini cu gardă joasă.

Cascada Cheilor

Veți observa un foișor cu bănci și mese, bine amplasat pentru a admira prima cascadă, în cazul în care nu doriți să parcurgeți traseul amenajat pentru vizitarea cascadelor.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 111038 01

Pentru a începe traseul cascadelor trebuie să traversați un pod din lemn construit deasupra pârâului Cormaia, afluent al Râului Someșul Mare.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 113814 01
Cascada Cheilor
Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 112538 01

Acest pod - Puntea Sărutului are o denumire care vă trezește latura romantică și vă îndeamnă să vă fotografiați cu persoana iubită.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 111050 01

Cascada Cheilor este un obiectiv turistic spectaculos, recent amenajat cu scări și lanțuri pe o lungime de aproximativ 1000 metri.

Succesiunea de căderi mai mari sau mai scurte de apă, trecerea prin pârâu peste pietre alunecoase ajutându-vă de lanțuri, urcarea pe scările montate lângă cascadele care câteodată vă stropesc dar care în același timp vă farmecă cu frumusețea lor și cu zgomotul puternic al apei, fac din acest traseu unul memorabil, presărat cu un pic de adrenalină.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 123804 01
Cascada Cheilor

La intrarea în traseu sunteți atenționați să folosiți echipament corespunzător, în special încălțăminte pentru că este un traseu dificil, alunecos. Veți trece și prin apă, care nu este mare, dar niște bocanci sunt bineveniți. De asemenea o jachetă subțire pentru stropii de apă este bine să o aveți pe voi.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 112435 01
Cascada Cheilor
Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 121650 01

Excursia la Cascada Cheilor a fost o experiență care ne-a pus la încercare mai multe aptitudini, dar care ne-a umplut sufletul cu bucurie și încântare pentru că am reușit să parcurgem integral porțiunea amenajată, deși în grupul nostru se aflau și copii mici de 8 ani.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 121342 01
Cascada Cheilor
Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210710 WA0002 01 1

Nu aveți pasarele, trecerea traseului peste apă se face peste pietre sau direct prin apă, se poate să alunecați, dar cu grijă nu veți cădea pentru că aveți lanțuri de sprijin, apoi sunt malurile cu pământ și noroi și vegetația sălbatică de-a lungul pârâului, care vă asigură umbra și răcoarea în zilele toride.

Cascada Cheilor din Valea Cormaia - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20210627 114505 02
Cascada Cheilor

Recomand această experiență prin Cascada Cheilor, pe care noi vrem să o retrăim oricând se ivește ocazia de a trece prin zonă. Totul este frumos, sălbăticia locului a cărui cucerire a fost facilitată turiștilor iubitori de aventură prin amenajări speciale.

Călătorii plăcute!

Cascada Cheilor

articole asemănătoare

Circuitul Crestelor Cheilor Turzii
17 februarie 2021
-
2 comentarii
Timp citire: 4 minute
Dificultatea traseului de creastă din Cheile Turzii este prezentată ca fiind medie, escaladarea versanților se face pieptiș...
Peștera Huda lui Papară - Troița- Vânătările Ponorului- Cascada Vânătarile Ponorului
12 februarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
Drumeție pe traseul: Peștera Huda lui Papară- Troița- Vânătările Ponorului- Cascada Vânătarile Ponorului În data de 20 iunie 2020, ne-am strâns o gașcă mare (cu vârste cuprinse între 8 și […]
Circuit Vf. Ciucarul Mare
17 februarie 2021
-
1 comentariu
Timp citire: 3 minute
Ne-am planificat și ne-a ajutat vremea să ne bucurăm sufletele cu imaginile minunate văzute de la înălțime, de la vârful Ciucarul Mare din munții Almajului, asupra celei mai...
Drumeție pe versantul drept al Cheilor Vălișoarei
6 februarie 2021
-
3 comentarii
Timp citire: 3 minute
06.02.2021 O drumeție scurtă, cu imaginile spectaculoase ale versanților abrupți din rezervația naturală Cheile Vălișoarei (numite și Cheile Aiudului sau Cheile Poienii) din Munții Trascăului, a fost o idee potrivită […]
1 2 3 14

Comentarii

2 comments on “Cascada Cheilor din Valea Cormaia”

 1. Superba cascada asta, nici nu am auzit de ea. Ma uitam la titlurile articolelor de pe blogul tau si sunt multe locuri in care trebuie sa ajung. O sa fii o sursa buna de inspiratie pentru mine in viitorul apropiat/indepartat, multumesc anticipat.
  Imi place mult cum ai sintetizat si structurat informatia. Articole scurte, cu toate info necesare, care se citesc foarte repede și ușor.
  Mi se pare superb ce faci. Și că drumețești, ceea ce îmi place și mie și că te ocupi frumos de acest blog.
  Calatorii placute in continuare!

  1. Mulțumesc frumos pentru vizită Aura și pentru cuvintele frumoase care m-au emoționat!
   Mă bucur să aud că ceea ce scriu este util și totodată o sursă de inspirație pentru cititorii blogului.
   Călătorii plăcute! Pupici!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Visit our network

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram