18 februarie 2023
Prima ieșire la schi din anul acesta s-a lăsat mult așteptată până s-au întrunit mai multe condiții necesare și obligatorii unei zile de distracție la Arena Platoș, cum ar fi: zăpadă multă, vacanță școlară și gașca de copii disponibilă.
Stațiunea de schi și snowboard Arena Platoș se află la altitudinea de 1400 metri în munții Cindrel, pe Platoul Poplăcii, la un kilometru de intrarea în stațiunea Păltiniș.
Cu toate că parcarea era destul de plină, am găsit un loc pentru care am plătit o taxă de 10 lei/zi.
M-am cam speriat că vom sta la rând mult timp pentru a urca pe pârtii, dar nu a fost așa, pentru că lumea s-a dispersat pe cele 7 pârtii și a fost totul convenabil.
Pentru că am fost pentru prima dată la Arena Platoș și am citit că sunt scurte pârtiile, am întrebat totuși la casierie care este cea mai lungă variantă ca să știu ce teleschi să iau.
Prima coborâre a fost pe pârtia E sau Pârtia Soarelui, care poate fi mai lungă dacă o legi cu pârtia D, între ele existând o porțiune destul de plată, care ocolește un lac, rezultând astfel o lungime de 640 m, cu o diferenţă de nivel de 75 m.
Această variantă nu mi-a plăcut din pricina porțiunii plate, astfel că la următoarea urcare cu teleschiul până în vârful muntelui, am încercat să văd cum sunt pârtiile B de pe partea cealaltă a muntelui.
Astfel, 2B (Pârtia Panorama Sibiului) a fost pârtia pe care eu am rămas la schiat toată ziua pentru că mi-a plăcut că este cea mai lungă, are 600 metri, cu cea mai mare diferență de nivel de 100 metri și nu era aglomerată, ba chiar la prânz nu era niciun schior să aștepte la îmbarcare la teleschi.
Pe partea aceasta a muntelui vântul nu se simțea atât de puternic cum era pe partea cu pârtia E, vânt care s-a declanșat în timpul nopții și au fost atenționări meteo în acest sens.
Bănuiesc că acesta a fost motivul pentru care instalația de telescaun nu funcționa.
Pe partea cu pârtiile B1 sau Pârtia Poiana Poplăcii și B2 sau Pârtia panorama Sibiului cu înclinarea medie de 16,6% care pleacă de la altitudinea de 1390 metri, era și pârtia de săniuș.
Dacă doriți să vă relaxați, pe această pârtie se află un Apreschi cu o terasă de unde puteți savura pe lângă mâncare și băutură caldă, panorama superbă cu munții Făgăraș înzăpeziți dar și cu orașul Sibiu așternut la poalele lor.
În proximitatea apreschiului aveți și varianta de a mânca de la o tonetă: burger, shaorma, kebab, pui la rotisor, etc.
Am avut o zi foarte frumoasă cu peisaje pitorești scăldate de razele soarelui.
Între timp grupul de copii migrau de pe o pârtie pe alta căutând senzații noi pentru distracție, au fost și la Fun Park, căci la vârsta lor totul e cu voie bună.
Noi am cumpărat skipass pentru întreaga zi, sâmbăta programul este de la ora 9-21, cu nocturna inclusă în preț. Prețul a fost de140 lei pentru adulți. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7-11 ani prețul era de 110 de lei. Elevii, studenții și pensionarii au tariful de 130 lei.
Toate pârtiile sunt ușoare, relativ scurte, domeniul are școală de schi cu mulți instructori, centru de închirieri echipamente de schi, restaurant, bar, etc.
Noi ne-am simțit bine la Arena Platoș și o recomand, mai ales pentru persoanele care vor să învețe să schieze sau să facă snowboard și începători, datorită lungimii și dificultății pârtiilor.