ZIGZAG

PE HARTĂ

La ski în Ischgl de 1 decembrie

Timp citire articol: 3 minute
Articol publicat in:

decembrie 2022

Dacă gașca de copii merge la schi în Austria, la Silvretta Arena Ischgl – Samnaun de 1 decembrie și mai este un loc liber în mașină, cum să nu-l las pe copilul nostru Andrei cu ei, ca să schieze pe o pârtie din străinătate... bineînțeles cu griji uriașe din partea mea pentru că nu eram cu el pe pârtie să îl supraveghez.

La ski în Ischgl
La ski în Ischgl

Ischgl este o stațiune de ski modernă din Silvretta Arena Ischgl -Samnaun, aceasta fiind conectată cu stațiunea Samnaun din Elveția, cu care formează cea mai mare regiune de schi din Alpi, însumând 210 kilometri de pârtii de ski.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1542
La ski în Ischgl
La ski în Ischgl

În acest vast domeniu schiabil există pârtii pentru toate categoriile de schiori, de la începători până la experți, acestea fiind clasificate astfel: aproximativ 35% pârtii albastre cu un grad mic de dificultate, 45% pârtii roșii cu un grad mediu de dificultate și 20% pârtii negre cu un grad mare de dificultate.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - GYWK2216

Sezonul de ski începe la Ischgl din luna noiembrie și ține până în luna mai pentru că pârtiile sunt situate la altitudini cuprinse între 2000 - 2900 metri.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - HVHV5087

De mult timp îmi doream să se ivească ocazia pentru Andrei de a schia și el în alte țări civilizate, pentru a avea pe viitor niște repere, pentru a putea face diferența dintre ce înseamnă un domeniu schiabil la alte standarde decât ceea ce știe el de pe pârtiile din Romania.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - DPTC1351

Am considerat această ieșire ca fiind un cadou memorabil pentru el de Sfântul Andrei. I-a plăcut enorm, a fost fascinat de tot ceea ce a văzut acolo: pârtiile late și lungi, peisajele pitorești ale Alpilor cu piscurile lor albe străpungând albastrul cerului, de apreski-uri cu mâncare gustoasă, de telegondole și de instalațiile de ski la care nu a trebuit să aștepte deloc, de altitudinea mare la care a ajuns și mai ales de faptul că trecea de pe pârtiile din Austria pe cele din Elveția pe schiuri.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1442

Tot în această regiune de ski sunt pârtii pentru carving, ski de fond, săniuș, funpark modern dotat cu halfpipe, trambuline, cam tot ce îți poți dori ca să te simți bine la o ieșire pe un domeniu de schi amenajat corespunzător.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ICNI7489

Pentru Andrei și gașca de copii au fost trei zile de ski intensiv în stațiunea Arena Ischgl – Samnaun, de la prima oră când începea programul instalațiilor de schi până la închidere.

La ski în Ischgl
La ski în Ischgl
La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG E1597

Prima zi nu a fost una prea bună din punct de vedere meteorologic pentru că a fost cu ceață și multă ninsoare, din acest motiv nu au  cumpărat abonament de ski pentru trei zile.

La ski în Ischgl
La ski în Ischgl

Dar următoarele două zile au fost de vis, cu cer albastru, peisaje fantastice, uluitoare, de poveste, dar mai ales cu distracție cu copiii pe pârtiile conectate care le oferea alunecări neîntrerupte pe distanțe de kilometri.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1503

O distracție frumoasă și o experiență inedită pentru Andrei au fost săriturile pe trambulină cu aterizare pe o platformă ca o saltea.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - XWJC2649

Din păcate funpark-ul s-a deschis doar în ziua în care ei au plecat.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1465

Ei au văzut la un moment dat că pe cer erau simultan patru curcubeie, pe care le-a filmat și mi-a trimis și mie minunea aceasta.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1478

La prânz ei au mâncat în fiecare zi pe pârtie la apreski.

La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG E1500
La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1548

De ziua lui onomastică au mâncat toți copiii pizza foarte gustoasă, de la pizzeria Hollboden situată deasupra localului Burger King. În altă seară și-au potolit foamea cu burgeri, dar de la Burger King.

La ski în Ischgl
La ski în Ischgl
La ski în Ischgl
La ski în Ischgl
La ski în Ischgl de 1 decembrie - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 1467

Andrei a schiat la Ischgl zeci de kilometri zilnic, i-a plăcut enorm și a rămas cu imaginea unui domeniu de ski la care tânjește să se reîntoarcă.

articole asemănătoare

Buscat ski Resort din Cluj
15 ianuarie 2021
-
1 comentariu
Timp citire: 4 minute
Zona Buscat se află la 54 km. de Cluj, în partea estică a Apusenilor, în Muntele Băișorii. Vârful Buscat cu înălțimea de 1677m. este unul dintre cele mai înalte vârfuri […]
Pârtia de schi Băișoara, jud. Cluj
15 ianuarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 4 minute
Stațiunea se află în nord-estul munților Apuseni, pe teritoriul comunei Băișoara, jud. Cluj. Accesul: din Băișoara parcurgeți 10 km. până satul Muntele Băișorii și încă 7 km. până în stațiunea […]
Ski Resort Transalpina (SRT)
15 ianuarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 7 minute
Încă un vis devenit realitate, un vis pregătit încă din vară, când am fost pe Transalpina în concediu câteva zile și într-o zi am fost până la baza pârtiei să […]
Pârtia Veverița, pârtia Parc din Vatra Dornei
15 ianuarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 4 minute
În week-endul 13-15 ianuarie 2017, am participat alături de copiii de la Palatul Copiilor din Tirgu Mureș, la Concursul național de schi pentru copii "Bucuriile Zăpezii" din Vatra Dornei. Municipiul […]

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram