ZIGZAG

PE HARTĂ

Lacul Braies, Dolomiți

Timp citire articol: 3 minute
Articol publicat in: / /

august 2022

După trei nopți petrecute în Campingul Klausner-Holl din Hallstatt, ne-am mutat reședința în Dolomiți, mai exact în Campingul Rocchetta din Cortina d’Ampezzo, a doua destinație din vacanță.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220727 181037 01
Campingul Rocchetta din Cortina d’Ampezzo
Lacul Braies, Dolomiți
Lacul Braies, Dolomiți

Planul de acasă a fost mult mai amplu, cuprindea obiectivele cunoscute și musai de bifat dacă ajungi în Dolomiți, dar din cauza unei entorse am reușit totuși să vedem: Lacul Braies, Cinque Torri, Tre Cime di Lavaredo și Lacul Sorapis.

Lacul Braies, Dolomiți
Lacul Braies, Dolomiți

Prima noastră vizită în superbii Dolomiți a fost la Lacul Braies, situat în Italia, Tirolul de Sud  și care în ultimii ani a fost supranumit “Perla Alpilor”.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL83677 01

Înainte de a urca spre Lacul Braies este o intresecție și o patrulă  care verifică dacă aveți rezervarea făcută și plătită pentru parcare. Noi nu aveam nimic, astfel ne-au întors din drum, cu recomandarea să intrăm pe internet să facem on-line rezervarea.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 130633 01

Ne-am făcut rezervarea și ne-am reîntors cu ea salvată pe telefon, am prezentat-o și de această dată am trecut. Rezervarea am făcut-o pentru parcarea de sus, de lângă lac.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 135725 01

Pe trotuar, vis-à-vis de patrulă, erau mulți oameni care așteptau încolonați în stația de autobuz, pentru a urca la Lacul Braies, o altă variantă de a ajunge la lac.  

Lacul Braies, Dolomiți
Lacul Braies, Dolomiți

Odată ajunși în parcare, am fost direcționați spre un loc liber. Lângă parcare este o terasă și un hotel foarte vechi de peste 120 de ani, numit Hotel Lago di Braies.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 140051 01
Hotel Lago di Braies
Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 131110 01

Înainte de a ajunge la lac, am văzut indicatoare cu mai multe trasee marcate, dar noi am ales să facem circuitul lacului Braies, pentru a-l admira din toate punctele de belvedere, atât de la țărm cât și de la înălțime.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 135936 01
Traseele sunt foarte bine marcate în Dolomiți
Lacul Braies, Dolomiți
Puncte de belvedere amenajate în jurul lacului

Traseul în jurul Lacului Braies urcă și coboară, are locuri de popas și cu toate că are o lungime de doar 3 kilometri, l-am parcurs în aproape trei ore, timp în care l-am admirat și fotografiat din toate unghiurile, culoarea turcoaz a apei căpătând mai multe nuanțe, în funcție de lumină, nori și soare.

Lacul Braies, Dolomiți
Bărcile care plutesc pe suprafața lacului

Întreg peisajul este fascinant, o paletă de culori îmbinându-se armonios îți cucerește privirea: lacul turcoaz întinzându-se la poalele munților calcaroși albi, cu malurile îmbrăcate în verdele crud al brazilor și cu rațe sălbatice alunecând pe luciul lacului alături de bărci încărcate cu turiști, iar în oglinda sa se vedeau piscurile semețe alături de norii albi.

Lacul Braies, Dolomiți
Lacul Braies, Dolomiți

Poteca poate fi parcursă de oricine, fiind un traseu scurt și ușor, o parte se desfășoară la umbra copacilor, este din pământ și stânci mai mici și mai mari, alunecoase pe alocuri, cu trepte și balustrade pe anumite porțiuni care vă urcă deasupra Lacului Braies, de unde puteți admira panorama superbă a lacului.

Lacul Braies, Dolomiți
Traseul foarte bine amenajat în jurul lacului
Lacul Braies, Dolomiți

Interesant mi s-a părut și țărmul - plajă acoperit cu pietre albe-gri pe care ne-am așezat și de pe care am văzut peștii înotând în apa limpede și rece a lacului.  

Lacul Braies, Dolomiți

Lacul Braies este un lac de baraj, situat la altitudinea de 1496 metri, pe care vă puteți plimba cu barca dacă doriți.

Lacul Braies, Dolomiți

Noi am preferat să înconjurăm lacul pe la umbra brazilor decât să vâslim pe căldură în plin soare.

Lacul Braies, Dolomiți

În luciul apei se oglindesc munții calcaroși cu al lor pisc semeț Croda del Becco de 2810 metri, imagine care îți fură privirea și te îndeamnă să o imortalizezi pentru a o păstra cât mai precis în amintire.

Lacul Braies, Dolomiți - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220728 121451

Aceasta a fost prima excursie în Dolomiți de care ne-am bucurat mult, pentru că am reușit să ajungem să vedem acest loc rupt din rai, un vis încropit în spatele fotografiilor văzute de-a lungul anilor, care acum s-a împlinit.

Călătorii plăcute!

Puteți viziona mai jos un scurt film din circuitul nostru la Lacul Braies:

articole asemănătoare

Circuitul Crestelor Cheilor Turzii
17 februarie 2021
-
5 comentarii
Timp citire: 4 minute
Dificultatea traseului de creastă din Cheile Turzii este prezentată ca fiind medie, escaladarea versanților se face pieptiș...
Circuit prin Cheile Bicăjelului
11 aprilie 2022
-
10 comentarii
Timp citire: 8 minute
Cheile Bicăjelului - poduri suspendate, cabina panoramică și puncte de belvedere spectaculoase
Lacul Bâlea
8 februarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
Pe lângă Lacul Bâlea am trecut de multe ori, dar de ceva vreme tânjeam...
Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, 2291 metri
4 decembrie 2023
-
0 comentarii
Timp citire: 7 minute
Din copilărie, în drumurile cu părinții spre litoral, aceștia îmi arătau pe geamul mașinii Crucea Eroilor de pe Caraiman. La fel am făcut și continui să fac și eu, cu Andrei băiatul meu, de câte ori trecem prin Bușteni.
1 2 3 44

Comentarii

2 comments on “Lacul Braies, Dolomiți”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram