ZIGZAG

PE HARTĂ

Lefkada și plajele ei minunate

Timp citire articol: 16 minute
Articol publicat in:

Iulie 2018 și iulie 2019

Am stat 10 zile în Lefkada de fiecare dată  în doi ani consecutivi,  dar timpul a trecut extrem de rapid, am avut și în al doilea an locuri noi de descoperit și dacă nu era anul trecut pandemia, tot acolo am fi ajuns vara. Lumea ne întreabă de ce mergem în același loc de mai multe ori – eu le răspund că nu am descoperit încă un loc cu o mare mai frumoasă decât în Lefkada, care îți amplifică imaginația cu culorile incredibile ale Mării Ionice, cu stâncile albe ieșind din mare și cu  pereții calcaroși abrupți care înaintează spre mare. Lefkada te face dependent de frumusețea ei.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000085 01 01

Am fost pe 13 plaje în primul an, la acestea am adăugat alte două plaje în anul următor,  pe câteva dintre acestea care ne-au plăcut foarte mult, am fost de mai multe ori, și dacă vom mai ajunge acolo tot mai sunt noutăți de descoperit.

Ce culoare are Marea Ionică în Lefkada?

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190801 045741 161

Răspunsul este: toate culorile apei pe are le-ați văzut în mai multe locuri, sunt adunate în Marea Ionică care scaldă țărmurile insulei Lefkada. Am văzut pe partea de vest o multitudine de nuanțe de  albastru, turcoaz, apă de o transparență uimitoare, apa incoloră, apă de culoarea smaraldului ca în Thassos, iar la toate aceste culori trebuie să adăugăm și albul valurilor înspumate.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000127

Am studiat acasă plajele Lefkadei, am făcut o listă cu diverse clasamente și recomandari de pe net și am stabilit ordinea în care să le vizităm. Nu a fost cum am planuit... a fost altfel și mult mai frumos!

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190731 WA0037

De la doamna la a cărei pensiune am fost cazați în cei doi ani (Sofia Studio), am primit o hartă și recomandări cu alte plaje minunate, care nu erau incluse în topurile mele de cele mai frumoase plaje.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000168

Am trecut și pe la centrul de informare turistică, de unde am mai primit o hartă, alte recomandări, dar și informații foarte utile. Aici mă refer la condițiile meteo, mai exact la curenții marini, în funcție de care ambarcațiunile puteau să ajungă sau nu, pe una dintre cele mai frumoase plaje ale Lefkadei, plaja Egremni.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190726 065013 816

A trebuit să așteptăm 3 zile, până când marea era liniștită iar, ca sa mergem cu barca pe mare. Să știți că biletele pentru croaziere se vând și dacă marea are valuri mari, urmând apoi să vă întoarceți din drum fără a ajunge la destinația dorită, explicația fiind că mai puteți încerca încă o dată să ajungeti, cu același bilet. Dar cine are atâta timp de pierdut când zilele sunt numerate, plajele și obiectivele de vizitat, numeroase.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190724 205841 595

Așadar ne-am reorganizat în funcție de curenții de pe insulă.

Plajele Lefkadei in ordinea vizitei:

1.Plaja Agios Ioannis - este situată în partea de nord a insulei Lefkada, este prima plaja pe care am vizitat-o după ce am ajuns pe insulă și în apa căreia am intrat pentru scurt timp. Noi nu am fost în partea cu plaja lată, ne-am deplasat după indicatoare și am ajuns, cred, în capătul acesteia, unde nu era dedcât o fâșie îngustă cu pietre, stânci în apă, alge uscate pe țărm, apă adâncă și valuri mari. Nu ne-a plăcut, dar cred că plaja bună era mai departe un pic.

De aici am ieșit pe șoseaua din partea de vest a insulei, deși Gps-ul vroia să ne ducă pe șoseaua din estul insulei.

Am ales să rămânem pe partea vestică, cea mai spectaculoasă a insulei, cu marea albastră, pentru că eram nerăbdători să vedem și să încercăm câteva plaje înainte să ajungem la cazarea noastră din sudul insulei. Am vrut să ne convingem dacă merită să venim până în nordul insulei pentru plajă.

De la ieșirea de pe plaja Agios Ioannis, am avut primele tăieri de respirație, pe străduțele înguste și sinuoase, pe care putea trece doar o mașină, și nu era cu sens unic.

După câteva zile ne-am obișnuit cu aceste drumuri înguste, fără parapeți, care înaintau spre plaje în unghiuri de 180°, în diferite înclinații. Dar asta nu este totul, acest drum îngust era de cele mai multe ori, pentru ambele sensuri... o adevărată lecție de șofat! M-am bucurat de câteva ori că nu suntem pe partea cu prăpastia, când trebuia să ieșim pe margine ca să poată trece mașina din sensul opus... dar am fost și noi în situația în care ne țineam respirația pentru că eram pe marginea prăpastiei.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000088

2. Plaja Deck, Pefkoulia, a fost următoarea plajă la care am oprit. La stradă era un indicator pe care scria Deck Beach, iar pe plajă era o tavernă mare cu numele Deck. Plaja era îngustă, cu pietre, cu șezlonguri. Noi am lăsat mașina pe stradă și am coborât spre plajă. Valurile erau foarte mari, am stat doar pe țărm. Un val m-a lovit cu putere și am căzut... nu credeam că se poate așa ceva... dacă băiatul meu cadea, mi se parea de inteles, pentru că este ușor. Nu am rămas multe minute nici aici, mai ales după căzătura mea. Voiam să ajungem la Kathisma și să mâncăm prânzul acolo. Văzusem niște fotografii din Kathisma cu marea de un albastru intens. Nu am mai revenit pe această plajă.

3. Plaja Kathisma... câte nuanțe de albastru! Drumul spre plajă este bun, lat, parcările private și cele ale teraselor sunt pe lungimea plajei.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000083 01

Parcarea

Noi am plătit parcarea privată, 4€, pentru ca am ajuns târziu pe plajă și parcările erau pline. De dimineață puteți parca gratuit, apoi se umple parcarea și trebuie sa platiti în parcările private. O altă variantă pentru parcare, este parcarea proprie fiecarei taverne, la care aveți acces gratuit dacă mâncați la taverna respectivă. Noi așa am procedat când am revenit pe această plajă, am parcat și mancat la restrauantul Giovanni’s, acesta este situat în partea stangă a plajei.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000085 01 01 1

Plaja este de culoarea gri-maro, cu nisip grunjos și șlefuit , de mărimea bobului de orez. Se poate sta fără papuci de baie. Marea era agitată, cu valuri mari.

Mi-a plăcut: plaja, care este amenajată cu șezlonguri și umbrele, culoarea apei, mâncarea de la taverna Giovanni’s, așa că ne-am reîntors pentru o baie în apa albastră, după ce au trecut zilele cu curenți putrenici.

Când am revenit pe aceasta plajă, am simțit bucuria de "a-mi băga picioarele în nisip", senzație care este rară pe plajele Lefkadei. De data acesta marea nu mai avea valuri mari, am făcut snorkeling, apa s-a încălzit, avea 25 °C, totul era frumos.

Aici am avut parte de spectacole de zbor cu parapanta (paragliding, 50€ zbor scurt cca. 10 min. cu instructor). Nu m-a atras pentru că am văzut că fiecare ateriza pe unde apuca, cu toate că aveau marcat pe plajă locul de aterizare... nu prea controlau parapanta, deci mie nu îmi prezentau siguranță, profesionalism... mai erau și niște cabluri de curent în apropiere... deci pass.

Vecinii noștri cu copii au venit doar pe această plajă, pentru că era cu nisip. Aici le-a plăcut și într-adevăr, este foarte frumoasă plaja.

4. Plaja Ponti, este plaja din fața unității noastre de cazare, situată în sudul insulei, în golful Vasiliki. Plaja este cu apă foarte mică pe distanță mare, foarte potrivită pentru copiii mici, cu nisip fin pe fundul mării și cu nisip în partea dreaptă pe plajă,  nisip care se amestecă apoi și cu pietrele șlefuite perfect.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - 20190725 191117

Pe această plajă, dimineața este bine, nu bate vântul, dar după amiaza este curent foarte mare, de aceea aici se practică windsurfingul. Vântul se oprește brusc după ora 20.

Pe plajă sunt șezlonguri cu umbrele gratuite și taverne. Noi stăteam după masa aici, lângă "casă" și admiram spectacolul multicolor al windsurferilor... faceam prognosticuri despre care ajunge primul, care cade, care reușește să se urce primul pe placă... etc.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000215 01

Toate acestea le-am văzut în ziua în care am ajuns pe insulă.

5. Plaja Agiofili, este uimitoare, minunată, obligatoriu de văzut!

Noi am fost seara în portul Vasiliki și am văzut că la ora 10 pleacă ambarcațiunea spre Agiofili.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000215 02

Atenție! Nu vă porniți cu mașina.

Dimineața când am plecat de la cazare, o persoană ne-a spus că putem merge și cu mașina la Agiofili. Am incercat și noi cu Bmw X1, nu vă recomandăm, pentru că la un moment dat se intră în pădure și vă blocați acolo. Este un crater mare, peste care nu se poate trece, e rupt drumul în două. Ne-am întors cu spatele pe drumul strâmt și ne-am dus în port ca să ne îmbarcăm.

Ne-am luat bilete: 6€/adult și 3€/copil. Drumul pe mare durează 10 minute. Se pleacă din port, parcă din oră în oră. Din port ne-am cumpărat niște foietaje și apă. Am stat pe plajă până la ora 13 pentru că era prea cald chiar și sub umbrelă.

Culoarea apei pe plaja Agiofili este de la turcoaz spre albastru. Plaja este situată în sudul insulei. Aici aveți nevoie de papucii de baie, pentru că plaja este cu pietriș. Sunt șezlonguri cu umbrele pe plajă, dar aveți loc suficient pentru propria umbrelă și prosop de plajă. Găsiți o toneta pe plajă cu sucuri și ronțăieli. Noi am avut în permanență apă rece la noi, din ruxacul termoizolant. Apa este la prețul de 1€/l la tavernele din port.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000212 01

De pe plajă puteți urca niște trepte pentru a admira peisajul. Merită efortul! Este uimitor de frumos!

De aici am plecat cu vaporul și apoi cu mașina spre Dimosari Waterefalls (povestesc separat). După ce ne-am răcorit prin pădure când am fost la cascadă, am plecat spre altă plajă din sud, Mikros Gialos.

6. Plaja Mikros Gialos, este situată într-un golf din sudul insulei. Plaja este cu pietricele albe, apa este adâncă la scurtă distanță de la țărm, culoarea apei este verde la țărm și apoi albastră. Plaja este înconjurată de munți împăduriți, apa nu avea valuri, era ca un lac.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000262

Pe plajă sunt șezlonguri cu umbrele, dar este loc liber pentru pături. Pe marginea plajei sunt taverne. Noi am mâncat aici, peisajul este frumos, mâncarea nu a fost pe gustul nostru, a fost și scumpă.

Am făcut baie, am mâncat și am plecat spre cazare, ... era de ajuns pentru o zi.

7. Porto Katsiki, este considerată cea mai frumoasă plajă de pe insulă. Într-adevăr, apa albastră, plaja cu pietricelele albe combinate cu nisip, peretele de stâncă din spatele plajei, peste care soarele reușește să treacă destul de greu, abia pe la ora 11, verdele de pe stâncile care cuprind marea într-un golf, compun un peisaj minunat.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190801 045722 007

Aici aveți nevoie de papucii de baie. Se poate sta pe șezlonguri, 15 €/ 2 șezlonguri cu umbrelă, dar și gratis pe prosop. Noi ne-am cumpărat umbrelă de la magazin și am purtat-o cu noi pe plaje.

Parcarea costă 5€/zi. Accesul la plajă se face coborând niște scări care escaladează peretele stâncos. Imaginea de sus este de nedescris, îți taie respirația,este wow!

Pe plajă primiți pliante cu mâncarea pe care o puteți comanda de la restaurantul Bilvi, aceasta fiindu- vă servită pe plajă.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190801 045755 053

Aici am ajuns de două ori, o dată cu mașina și o dată cu vaporul. Singura cursă cu vaporul care mergea la Egremni, trecea pe la Porto Katsiki, unde aștepta o oră pentru plajă și îmbăierea călătorilor. Așadar chiar dacă vroiam să vedem numai plaja Egremi, nu puteam fără să trecem și pe la Porto Katsiki. Am făcut și noi o baie, fotografii și am mai savurat încă o dată frumusețea locului, după care ne-am îndreptat spre regina plajelor.

În anul următor, ambaracțiunea nu ne-a mai lăsat pe plajă, a oprit în larg, în dreptul țărmului, pentru baie.

De aici am plecat spre Lefkada's Cape, cel mai sudic punct al insulei, pentru că eram foarte aproape (voi scrie separat).

Apoi ne-am îndreptat spre plaja Gialou, care era și ea aproape.

8. Plaja Gialou, situată tot pe partea vestică a insulei, plaja este o combinație între pietre și nisip, aveți nevoie de papucii de baie. Culoarea apei este foarte frumoasa, un bleu superb, plaja ne-a fost recomandată ca având culoarea apei de pe plaja Egremni, de care era foarte aproape. Pe plajă sunt umbreluțe și șezlonguri, plaja este lată și lungă, intrarea în apă este destul de adâncă aproape de țărm.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190801 045741 161 1

Aici am mâncat pe plajă la taverna Illy Porto Cafe, hamburgeri cu carne de porc, de vită, sandviș cu pui, hot dog, shake-uri de căpșuni, toate gustoase și la prețuri bune. E o încântare să mănânci admirând o mare atât de frumoasă.

9. Plaja Kavalikefta (chiftea de cal) este situată în vestul insulei, se coboară spre plajă din localitatea Kalamitsi, pe un drum îngust, cu viraje "ac de păr", în pantă foarte înclinată, pe o distanță de 5 km., drumul fiind pentru ambele sensuri. Aici ne-am zgâriat mașina, pentru că într-un viraj de 180° a apărut perpendicular pe noi o mașina din sens opus. Frâne, dat cu spatele, tras tare pe margine și am aranjat mașina cu niște julituri... amintire din Lefkada! Vecinii noștri ne-au spus că, dacă ne consolează, și ei și-au zgâriat mașina atunci când au fost la această plajă. Alți vecini au spus că s-au întors din drum după 200 m., pentru că au considerat că este prea periculos să coboare spre plajă.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000151

Părerea mea este că plaja Kavalikefta este un loc uimitor de frumos, care îți oferă pe lângă peisajul sălbatic cu stânci uriașe în mare, toate culorile posibile ale apei.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190728 203547 614

În partea dreaptă, în capăt, unde am stat noi, apa era cristalină, de la perfect transparentă, culorile ei treceau de la incolor, la verde, bleu, turcoaz, albastru închis, indigo.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000205

 Între două stânci puteai să te scalzi ca într-o vană, într-o apă caldă, mică la mal, plină cu pești. Am făcut snorkelig.  Plaja este foarte potrivită pentru copii.

Plaja este cu pietre și nisip alb-gri, cu pădure în spatele plajei, cu plaja lată și cu multe stânci pe ea.

Aici este o tavernă, parcare 4 €, dușuri pe plajă, umbrela și sezlongurile costa 7€.

Kavalikefta este plaja mea preferată. Dacă accesul ar fi fost mai ușor, ne-am mai fi întors pentru că este specială, deosebită, are tot ceea ce caut eu la o mare și chiar mai mult!

În anul următor am fost iar și abia aștept să mai mergem acolo.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190730 WA0064

10. Plaja Megali Petra, este situată în continuarea plajei Kavalikefta. Se ajunge pe jos, pe malul marii, trecând printre stânci.

Aici plaja este foarte lată și lungă, fără multitudinea stâncilor uriașe care domină plaja Kavalikefta, cu toate că numele plajei ne spune ceva despre pietre megalitice pe aceasta plajă, Megali Petra. Mai multe stânci și mai mari, sunt pe plaja vecină, Kavalikefta.

E atât de frumoasă plaja! Un perete împădurit în spatele plajei, pietricele albe, apa azurie, să tot admiri această combinație perfectă: de culori, de apă cu munte, de stânci uriașe albe ieșind din apa albastră.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000086

11. Plaja Egremni, este considerată cea mai frumoasă plajă a Greciei, dar nu poate fi vizitată decât de pe apă. Seara ne-am plimbat prin port și am cumpărat biletele pentru croaziera de a doua zi. Prețul biletelor a fost 15€/ adult și 5 €/copil de 9 ani, în total 35 €.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190726 065013 816 1

Croaziera a constat în: 1 oră pe plaja Porto Katsiki, cu debarcarea pe plajă și 3 ore pe plaja Egremni. Am plecat la ora 10 dimineața, drumul dus- întors a durat două ore, plus 4 ore pe plaje, ne-am întors la ora 16:15 min. Cursa a fost plăcută, am stat pe punte, am admirat peisajul, am fotografiat culoarea apei și frumusețea insulei. Nu a fost muzică, dans și alte nebunii pe vas.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000160

Din depărtare, culoarea apei, atât de mult lăudată și apreciată, nu se observa, dar de îndată ce ne-am apropiat de țărm, un albastru deschis, și-a făcut apariția.

Da, este un albastru special, pus în valoare de contrastul cu albul pereților stâncoși din spatele plajei. Este o imagine de vis. Aici plaja este cu nisip de marimea a bobului de orez și cu un șir, de-a lungul țărmului, de pietricele mai mari, albe. Se poate sta și fără papucii de baie.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000156

Plaja nu este amenajată cu nimic. Trebuie să vă aduceți apă, umbrelă de soare, mâncare. Merită să ii faceti o vizita!

Acesta este plaja simbol a Lefkadei, care trebuie neapărat bifată cel puțin o dată/sejur.

Am citit că din anul 2021 se va putea ajunge pe jos, pe scările ce vor fi reparate după prăbușirea lor în cutremurul din 2015. Dacă vom putea merge de pe uscat, vom merge mai des la această plajă minunată și sălbatică care se întinde pe o lungime de peste 2,5 kilometri, la ce oră vrem și să stăm cât dorim.

12. Plaja Afteli, este situată în partea se sud a insulei, într-un mic glof. Accesul spre plajă se face pe un drum îngust, șerpuit, suficient doar pentru o mașină,  care este folosit pentru ambele sensuri. Lângă plajă este parcarea, micuță și gratuită. Este pe plajă un fel de bar cu băuturi.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190724 100457 1

Plaja este îngustă, cu pietricele, apa aici este mai caldă, are culoarea smaraldului iar pe o mare porțiune din apă, spre țărm aceasta este incoloră și transparentă. Dacă stai pe saltea, apare senzația vizuală de levitație. Papucii de baie sunt necesari. Sunt foarte mulți pești colorați, se poate face snorkeling. Pe plajă sunt câteva umbrele și șezlonguri, dar și locuri libere pentru propriile prosoape de plajă. Pe margini sunt păduri de pini care coboară până în mare. Peisajul este foarte frumos, munte în mare, ceea ce pentru mine reprezintă combinația perfectă!

13. Plaja Ammouso, este situată în sudul insulei. Seamănă cu plaja Afteli, dar este mai mare. Apa are culoarea smaraldului, asemănătoare celei din insula Thassos. Apa este caldă, plaja fiind situată într-un mic golf, împrejmuită de păduri de pini. Papucii de baie sunt necesari, pentru că plaja este acoperită cu pietricele mari. Apa este transparentă și plină de pești colorați. Aici am venit de două ori, în special pentru snorkelig.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000185 1

Plaja este amenajată cu șezlonguri și cu umbrele, daca îmi amintesc bine, aici am plătit 4 euro pentru șezlonguri. Sunt două taverne și un bar pe plajă cu băuturi răcoritoare, cocteiluri nonalcoolice. . Am mâncat aici preparate delicioase.Parcarea este gratuită. Mie mi-a plăcut foarte mult această plajă împrejmuită de munți, cu pești colorați și apa verde. Accesul la plaja este pe un drum bun, mai lat

Acestea sunt plajele pe care le-am vizitat în Lefkada. A fost minunat, insula este foarte ofertantă din punct de vedere al plajelor și culorilor mării Ionice.

14. Plaja Milos, aceastaeste sub forma unui golf, cu apa liniștită și caldă, cel puțin atunci când am fost noi nu erau valuri, de un albastru incredibil de frumos. Apa nu avea alge, era foarte limpede, se vedeau peștii fără să fie nevoie să faci snorkeling. Intrarea în apă se adâncește rapid, are cam un metru la o distanță de cca. 2 m de la mal.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - 20190726 105952

Plaja Milos este lungă, lată, liniștită, cu pietricele mici, aveți nevoie de papuci de apă. Pe partea de la baza muntelui este nisip foarte fin. Am văzut mulți oameni care s-au așezat acolo. E bine pentru copii că se pot juca cu nisip, dar apa este mai departe.

În partea dreaptă sunt amenajate șezlonguri cu umbrele, care se pot folosi contra sumei de 15 euro.

Peretele alb muntos și abrupt din spatele plajei este acoperit cu vegetație. Peisajul este minunat, cromatica este unică, muntele și nisipul alb- gri cu vegetația verde care-l îmbracă și cu nuanțele de albastru ale Mării Ionice așa cum numai în Lefkada pe partea vestică puteți găsi.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - 20190725 105705

Plaja nu este aglomerată. Nu am văzut nudiști, așa cum am mai citit. Am înțeles de la gazda noastră că nu mai este permis nudismul.

Se poate mânca și bea pe plaja Milos, la prețuri mai mari, dar dacă este nevoie aveți de unde să cumpărați.

La Plaja Milos se poate ajunge în două moduri: pe jos, prin pădure urcând și apoi coborând o pantă abruptă printre rădăcinile arborilor și parurgând o gramadă de scări, timp de 15 minute, prin partea stângă a plajei Agios Nikitas, sau mai lejer cu taxi boat.

De pe șoseaua principal, vă orientați după indicatoarele spre Agios Nikitas, nu cred că am văzut să scrie undeva Milos. Noi am pornit mai devreme și cu toate acestea ne-am învâtit destul de mult ca să găsim un loc de parcare. Parcarea se face pe marginea străzii, gratuit, accesul spre plaja Agios Nikitas făcându-se pe un drum exclusiv pietonal.

Noi am hotărât să vizităm Plaja Milos cu taxi boat. La ora 8:45 am fost pe plaja Agios Nikitas de unde am citit că se pleacă cu taxi boat spre plaja Milos. Nu am vrut să pierdem prima cursă, pentru că numărul persoanelor care se pot îmbarca  o data este limitat și nu voiam să ne prindă căldura amiezii pe plajă.

Am așteptat până la ora 10 când a fost prima plecare, apoi se pleacă din 20 în 20 minute.

Taxa pentru cursa spre Plaja Milos cu taxi boat este de 3 euro pe sens. Dacă vreți să călatoriți exclusiv cu barca, atunci vă costă 6 euro dus - întors. Sunt persoane care vor să combine ambele trasee pe apă și pe uscat, în acel caz plătesc doar 3 euro un drum de dus sau de întors. Biletele se cumpără la urcarea pe barcă.

15. Plaja Agios Nikitas, accesul spre plaja Agios Nikitas nu se face cu mașina, de aceea mașinile sunt lăsate pe drumul principal. De la șosea, există o alee de promenadă foarte frumoasă, cu fântână arteziană, bănci, minimarketuri, farmacie, restaurante, foarte multe taverne și tonete, care te conduce până la plajă.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190726 WA0003

Plaja Agios Nikitas este mică ca întindere și este acoperită cu nisip grunjos, piertricele și sunt necesari papucii de plajă. Apa este limpede, azurie, intrarea în mare se adâncește destul de repede. Pe ambele capete ale plajei sunt stânci uriașe. Peisajul este foarte frumos cu marea străjuită de munții împăduriți și stâncile imense ieșind din apă.

Agios Nikitas este un sat pescăresc, singurul la nivelul mării de pe coasta de nord-vest a insulei Lefkada.

Acesta se află la 12 kilometri de Lefkada Town, capitala insulei și foarte aproape de plaja Kathisma și Pefkuolia Beach, situându-se între acestea.

După părerea mea, nu merită să rămâi pe plaja Ag. Nikitas, pentru că celelalte plaje care se află in apropiere sunt mult mai mari, mai aerisite, inclusiv plaja Milos spre care se pleacă de aici și se ajunge cu taxi boat în 10 – 15 minute.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - OI000107

Clasificarea plajelor

Nu pot face un clasament pentru că sunt multe plaje care îmi plac la fel de mult, sunt pe locul întâi toate pe care le voi enumera aici: Kavalikefta, Porto Katsiki, Agiofili, Kathisma, Egremni, Ammouso, Milos.

Lefkada și plajele ei minunate - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20190801 045813 147

Sper să vă ajute informațiile despre plajele din Lefkada, să le descoperiți cu proprii ochi, să trăiți emoția și bucuria vederii lor cu sufletul vostru și să vă alcătuiți propria listă cu clasamentul celor mai frumoase plaje.

articole asemănătoare

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Visit our network

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram