ZIGZAG

PE HARTĂ

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete

Timp citire articol: 3 minute
Articol publicat in: /

august 2018, septembrie 2016, iulie 2011

O lume arhaică, estetic creată la Muzeul Astra, un loc magic dincolo de lumea agitată, vă va ajuta să gustați din calmul vremurilor de demult, departe de obsesia cotidiană pentru tehnologie, care ne derulează existența cu viteze tot mai mari.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5442
Muzeul Astra din Sibiu

De mult timp ne doream să ieșim toți trei cu bicicletele pe o pistă amenajată, să pedalăm într-un loc frumos, fără mașini.

Muzeul Astra din Sibiu a fost alegerea care, pe lângă plimbarea pe biciclete, ne transpunea automat într-o altă lume, liniștitoare, fascinantă, minunată. E un loc de care nu poți să te mai saturi sau cel puțin noi așa simțim.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5377

La ora 8:30, după ce am mâncat micul dejun la pensiunea Bendorfeanu, unde obișnuim să ne cazăm în Rășinari, am pornit toți trei spre Muzeul Astra, pe biciclete.

Pista de biciclete este în stare bună, marcată, nu este aglomerată și se întinde de-a lungul Parcului Natural Dumbrava Sibiului. Venind dinspre Rășinari, există o singură urcare ușoară până la Muzeul Astra.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - 20180811 101017

În urmă cu doi ani când am fost la Muzeul Astra, am văzut bicicliști pe aleile muzeului, și ne-am dorit de pe atunci să ne reîntoarcem să vizităm și noi vasta suprafață a muzeului, pe biciclete. Așa că iată-ne în postura de vizitatori cicliști ai muzeului.

Cu toate că am mai fost de două ori aici, nu am reușit niciodată să parcurgem în totalitate întreaga suprafață a muzeului, care este greu de parcurs pe jos, alături de un copil mic, care întreabă într-una cât mai este, se plânge că îl dor picioarele, că îi este sete, apoi foame, etc.

De această dată am parcus întreaga suprafață a Muzeului Astra, ba chiar unele trasee le-am repetat și în plus am vizitat și Grădina Zoologică.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5407

Este mult mai ușoară vizita pe două roți. Am văzut gospodării noi, o biserică, fântâni, cumpene, troițe, porți din lemn, la care nu am ajuns până anul acesta. Unele erau chiar din zona ardealului, le-am fotografiat și am găsit asemănări cu casele bunicilor.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5424

Plimbarea printre căsuțele cu pereții albi sau albaștrii culoare obținută cu piatră vânătă, cu acoperișurile de stuf, unele coborând până la pământ, cu gardurile din răchită împletită, fântânile cu cumpene, florile colorate care împodobesc pridvorul printre bârnele din lemn frumos sculptate, geamurile mici cu obloane din lemn, ne-au teleportat într-o lume frumoasă, simplă care emană calm și liniște.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5388

De asemenea am trecut pe lângă gospodării cu animale: cai, gâște, rațe, găini, cocoși, lebede, câini.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5602

Am ajuns și la o zonă cu utilaje folosite pentru treierarea spicelor de cereale: batoze vechi, mori de apă folosite pentru măcinarea cerelelor. Pe o plăcuță informativă scrie că observăm o moară țărănească din 1950, din Roșcani. Tot aici sunt trecute numele proprietarului și numărul autorizației de funcționare din acele vremuri. Aceeași instalație care folosește puterea apei era folosită și la storsul strugurilor pentru obținerea vinului.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5467

Am intrat în mai multe căsuțe și depozite (atelier, șură, grajd) acoperite cu paie sau șindrilă care erau deschise vizitatorilor.

O bisericuță veche din lemn cu geamuri mici construită pe o fundație din cărămidă și piatra realizată ca un mozaic, înconjurată de un mic gard din scânduri din lemn este de asemenea foarte interesantă.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5502

Am mai trecut pe lângă un lac mare pe care înotau rațe sălbatice care se strecurau printre luntrii și care puteau fi admirate de pe scaunele tribunei, de pe marginea acestuia. Tot aici este un ponton cu o scenă pentru spectacole și o terasă cu mese, scaune și umbrele. În apropiere este un magazin care vinde suveniruri dar și răcoritoare, înghețată și alte ronțăieli.

În interiorul muzeului sunt două localuri: Hanul din Tulgheș și Cârciuma din satul Bătâni unde se poate mânca.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5401

Exponatele sunt foarte frumos semnalizate cu panouri din lemn pe care sunt trecute denumirile acestora, direcția și distanța în minute până la acestea.

Programul

Programul de vizitare al muzeului este cuprins între orele 10:00-18:00.

Accesul cu bicicletele este permis între orele: 8:00 - 10:00 și 18:00 - 20:00.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5427

Recomandarea

Recomand vizitarea Muzeului Astra pe biciclete, sunt mult mai ușor de parcurs distanțele mari și în acest mod îl puteți vizita integral.

Muzeul Astra din Sibiu, plimbare pe biciclete - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 5572

Dacă sunteți prin zonă și doriți să vă reîntoarceți în timp, nu ocoliți Muzeul Astra, un loc unde puteți petrece o zi frumoasă și relaxantă.

articole asemănătoare

Circuit Cheile Borzești
20 martie 2021
-
6 comentarii
Timp citire: 5 minute
Duminică dimineața 14 martie 2021, la ora 9 am intrat pe traseul Cheilor Borzești în compania primelor raze de soare ale zilei. Graba noastră s-a bazat de prognoza meteo nefavorabilă...
Cazemate, tranșee, cuiburi de mitraliere și alte rămășițe din Al Doilea Razboi Mondial
24 ianuarie 2021
-
5 comentarii
Timp citire: 4 minute
ianuarie si noiembrie 2021 Cred că fiecare dintre noi, în copilărie, s-a jucat de-a razboiul – și-a construit “cazemate, tranșee” imaginare sau nu, și-a confecționat săbii și mitraliere din lemn […]
Peștera Comăna și Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplită
6 iunie 2022
-
0 comentarii
Timp citire: 4 minute
...am urmat indicatoarele spre Comăna de Sus, pentru a face o drumeție spre Peștera Comăna (sau Mănăstirii) și la Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplită din Munții Perșani.
Obiective turistice din Băile Olănești
3 februarie 2022
-
3 comentarii
Timp citire: 6 minute
Noi am mai fost la Băile Olănești acum 14 ani și mi-au rămas în amintire plimbările lungi pe Aleea Izvoarelor
1 2 3 24

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram