ZIGZAG

PE HARTĂ

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului

Timp citire articol: 3 minute
Articol publicat in:

28 mai 2022

Ooo!!! Inspirați adânc și încercați să simțiți parfumul seducător al gingașelor steluțe albe, care ne-a rechemat impetuos în Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului, comuna Șercaia acum, iar, după doi ani, când aproximativ în aceeași perioadă am fost în altă rezervație de narcise, situată la cea mai mare altitudine din țară 1600 metri, respectiv la Poiana cu narcise pe Masivul Saca din munții Rodnei.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului, sat Vad, comuna Șercaia

Săptămâna trecută am fost pe cel mai înalt vârf din Munții Trascăului, Vârful Dâmbău și pe traseu am trecut pe lângă un indicator care ne abătea spre Poiana cu narcise de la Negrileasa.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL82514

Ne-am abținut atunci pentru că această deviere ne-ar fi consumat din timp, cam cinci ore conform datelor trecute pe indicator, ca să revenim exact în același loc în care ne aflam... timp de care nu dispuneam.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

În schimb, în acest weekend care se anunța ploios în toată țara, am ales să mergem până la Rezervația cu narcise de la Dumbrava Vadului, localizată în comuna Șercaia, la trei kilometri de satul Vad, în depresiunea Făgărașului, județul Brașov.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului se întinde pe o suprafață de aproape 400 de hectare și este cea mai mare rezervație de narcise din Europa.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL82483 01

Într-adevăr, în poiana cu narcise am fost impresionată de vastitatea suprafeței pe care se întind narcisele și nu cred că am văzut-o în întregime.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL82486 01

Pimbarea printre narcise am făcut-o cu mare atenție ca să nu le calc. Le-am mirosit, le-am fotografiat, m-am bucurat să mă aflu în mijlocul narciselor.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL82497

Printre narcise se observau din loc în loc iriși mov, dar și alte flori de câmp. Pe lângă poiana înflorită ne-am bucurat de trilurile păsărilor și de mulțimea de fluturi colorați, a fost un început de zi cu alintarea simțurilor vizual, olfactiv și auditiv... o relaxare excelentă de weekend.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

 De asemenea se spune că în această rezervație cu narcise se înregistrează și recordul neomologat încă, de 100 de fire de narcise pe metru pătrat.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Da, într-adevăr sunt foarte multe narcise, dar deja multe erau veștejite, uscate.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Anul acesta cred că am ratat momentul de maximă înflorire a narciselor, așa că nu am mai prins acea densitate care formează un covor alb, acum la sfârșit de mai.

Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL82513

De asemenea la Festivalul Narciselor de la Dumbrava Vadului din data de 15 mai 2022, narcisele nu erau încă toate înflorite, așa că eu cred că perioada de maximă înflorire a acestora se putea obseva în weekendul trecut.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Este destul de greu să prinzi exact zilele în care sunt cele mai multe flori deschise, pentru că și perioada de maximă înflorire la narcise nu este fixă, depinde mult de vreme, dar și de altitudenea la care este situată.    

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Dar să nu omitem ”iubitorii de narcise” care culeg buchete uriașe de flori, care odată rupte se ofilesc rapid și care nu știu că „O floare ruptă este o floare moartă!”.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Părerea mea este că zilele acestea mai puteți vizita încă poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului, vă puteți bucura de parfumul inconfundabil al florilor, chiar dacă perioada lor de abundență înfloritoare a cam trecut.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

          Această plimbare printre narcise în Rezervația de la Dumbrava Vadului a fost o bucurie pentru suflet, o desfătare pentru simțuri.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Asftfel am început minunat o zi pe care am umput-o mai apoi cu multe vizite prin apropiere, la Mănăstirea de la Șinca Veche, o drumeție spre Peștera de la Comana și la Coloanele de bazalt și am încheiat ziua cu Rezervația de la Racoș, aflată în drum spre casă.

Poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului

Vizita la poiana cu narcise de la Dumbrava Vadului, comuna Șercaia se face gratuit, fără taxă de vizitare și de parcare.

Călătorii plăcute!

articole asemănătoare

Cascada Vârciorog
6 decembrie 2022
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
De aici, în scurt timp ajungem la Cascada Vârciorog care cade cu putere de la înălțimea de 15 metri, la poalele Vârfului Piatra Grăitoare.
Băile Sărate Sângeorgiu de Mureș
12 februarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 4 minute
Acesta se întinde pe o suprafață foarte mare, 24ha, are două piscine mari, una cu apă sărată
Vinăria Castel Mimi, din 1893, Bulboaca, Republica Moldova
8 februarie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 5 minute
Octombrie 2019 Castelul Mimi a fost una dintre cele mai mari fabrici de vin din URSS, pentru care lucrau în perioada de glorie 1500 de persoane și se produceau între […]
Cheile Băniței
17 august 2021
-
2 comentarii
Timp citire: 2 minute
Ne-am bucurat sufletele parcurgând prin apă una dintre cele mai spectaculoase și frumoase chei pe care le-am vizitat până în prezent, Cheile Băniței.
1 2 3 23

Comentarii

4 comments on “Poiana cu narcise din Dumbrava Vadului”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram