ZIGZAG

PE HARTĂ

Statuia Inima lui Isus

Timp citire articol: 3 minute
Articol publicat in:

Grandioasa statuie Inima lui Isus care îți direcționează automat gândul către bine-cunoscuta statuie a lui Isus din Rio de Janeiro, o puteți vizita dacă treceți prin apropierea orașului Odorheiu Secuiesc, aceasta aflându-se la o distanță de doar 10 kilometri.

Statuia Inima lui Isus
Statuia Inima lui Isus

Statuia Inima lui Isus, este situată în satul Bisericani, comuna Lupeni, jud. Harghita și este amplasată pe Dealul Gordon, la o altitudine de 946 metri.

Statuia Inima lui Isus
Statuia Inima lui Isus

Statuia se observă de la mare distanță, poate fi vizitată oricând și nu se percepe nicio taxă.

Statuia Inima lui Isus

Pentru a ajunge la ea, noi am intrat în satul Bisericani și am urmat drumul asfaltat. La un moment dat, drumul se bifurcă. De acolo trebuie să o luați pe partea stângă. Veți observa indicatoare care vă îndrumă spre statuie. Pe aceste indicatoare scrie “Kilato”.

Statuia Inima lui Isus - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20200608 151830 01

Distanța până la Statuia Inima lui Isus este de aproximativ 5 kilometri și se poate parcurge atât pe jos, cât și cu mașina.

Statuia Inima lui Isus

Drumul se transformă într-unul forestier, pe alocuri destul de înclinat. Trebuie doar să urmați calea, care deși pare a se îndepărta de statuie, ocolește și vă duce exact la destinație.

Statuia Inima lui Isus - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20191207 115851

Traseul Via Transilvanica trece pe lângă drumul spre Inima lui Isus.

Lângă statuie sunt bănci dar și multe pietre masive așezate, bănuiesc, după un anumit plan.

Panouri mari cu niște schițe ale statuii și cu informați despre ce se poate observa de acolo, sunt amplasate în fața statuii.

Statuia Inima lui Isus

Noi am urcat pe scările metalice prevăzute cu balustrade, toate cele 7 nivele până în vârful statuii. Panorama de acolo asupra ținutului este cuprinzătoare, fiind o experiență interesantă.

Astfel, “Belvederea Inima lui Isus”, din punct de vedere al destinației are funcțiunea turnului de observație, iar din punct de vedere spiritual, este un loc de reculegere, unde vizitatorul poate rosti o rugăciune către Isus.

În apropierea statuii Inima lui Isus trece și traseul de pelerinaj anual organizat de bisericile catolice, Via Mariae sau în traducere Calea Fecioarei Maria. Acesta se desfășoară între localitățile Mariazell din Austria și Șumleu Ciuc, pe direcția est-vest.

Statuia Inima lui Isus - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20191207 115905

Pentru a forma o cruce, mai există traseul de pelerinaj pe direcția  nord-sud, între localitățile Czestochowa din Polonia și Medjugorje din Bosnia și Herțegovina.

Să vă relatez câteva date tehnice despre statuie. Fundația ei are o înălțime de 1,2 metri, iar suprafața acesteia este sub formă de piramidă și are 121mp.

Statuia Inima lui Isus - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20191207 115854 2
Statuia Inima lui Isus

Statuia Inima lui Isus este impresionantă prin dimensiune, aceasta are o înălțime de 22,5 metri, fiind cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est.

Cadrul este din oțel zincat iar mantalele, mâinile și capul sunt din oțel inoxidabil.

Statuia Inima lui Isus
Statuia Inima lui Isus

Sfințirea acesteia a avut loc în data de 17 august 2013.

Statuia este luminată cu o instalație alimentată de panouri solare.

Lucrarea Inima lui Isus aparține artistului Zavaczky Walter din Odorheiu Secuiesc, iar cheltuielile pentru realizarea acesteia au fost suportate de patronul Fabricii de Lactate Gordon.

Statuia Inima lui Isus - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20200608 135620 1

Noi am ajuns la statuie prima dată când ne-am întors de la Piatra Singuratică și de la Vârful Hășmașul Mare. După aceea am mai urcat la statuie de câteva ori, iar părerea mea este că dacă treceți prin zonă merită să vă abateți din drum pentru a vedea acest obiectiv și chiar să urcați până în vârful acesteia pentru a admira peisajul.

Călătorii plăcute!

articole asemănătoare

Mănăstirea “Sfânta Treime” Măgina, construită înainte de anul 1570
15 martie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 2 minute
În una din plimbările noastre din zona Rimetea, am observat un indicator pe care era înscris “Mănăstirea Măgina – Monument istoric - 1611”. Fără să știm exact ce...
Laleaua pestriță din Orheiul Bistriței
5 mai 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
Am descoperit o floare rară, protejată de lege, frumoasă, fragilă, care crește în sălbăticie și pe care vă îndemn să o ocrotiți, să o luați acasă doar în fotografii.
Ce să vizitezi în Bologna în două zile
1 februarie 2023
-
0 comentarii
Timp citire: 7 minute
Aceasta a fost prima biserică pe care am vizitat-o în Bologna și ne-a impresionat cu frumusețea, opulența, cu capelele înșirate pe ambele părți
 Circuit prin Cheile Vârghișului
1 mai 2023
-
0 comentarii
Timp citire: 8 minute
Multe dintre cele 122 de peșteri din Cheile Vârghișului au fost locuite de omul preistoric încă din paleolitic, apoi în epoca cuprului și bronzului
1 2 3 20

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram