ZIGZAG

PE HARTĂ

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein

Timp citire articol: 4 minute
Articol publicat in: /

iulie 2022

După prima excursie la 5fingers de care am fost foarte încântați, a doua zi am plecat din Hallstatt ca să mai vedem ceva spectaculos, Treppe ins Nichts (Scările spre Nicăieri) de pe ghețarul Dachstein.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL63585 01
Podul Suspendat

Distanța din Hallstat până la Dachstein Gletscherbahn este de 80 kilometri, localitatea aflându-se pe cealaltă parte a masivului Dachstein față de 5fingers.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri
Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri

Când am coborât din mașină nu prea înțelegeam de ce turiștii erau îmbrăcați ca de iarnă, cu căciuli și geci groase. Atunci ne-am luat și noi gecile și ne-am pus în rucsac polarele… știam că în Palatul de Gheață este foarte frig, dar până să ajungem acolo, mai era.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 150704 01
Podul Suspendat

La casa de bilete am întrebat dacă vom putea admira peisajul de pe Podul Suspendat și Scările spre Nicăieri, avănd în vedere că ceața îmbrăca complet muntele la altitudinea de 1702 metri unde ne aflam. Răspunsul doamnei a fost: “I don’t think, but it’s not so bad”  și chiar dacă nu vedem, putem traveresa podul pentru senzație. Mi-a arătat pe monitor imagini de sus și era totul alb. Am râs, spunându-i că atunci se poate și mai rău, după care am cumpărat trei bilete și am așteptat îmbarcarea în telegondolă.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL63613 01

Am coborât din telegondolă pe Ghețarul Dachstein pe un frig cu vânt și ceață deasă și am pornit să vizităm Podul Suspendat.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL63564 01
Palatul de Gheață

Între momentele în care ceața se ridica în valuri și se așternea iar, reușeam să vedem panorame incredibil de frumoase de jur împrejur ale munților Alpi. Eram deasupra multor piscuri din Alpi, simțeam o fericire imposibil de redat în cuvinte.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - ADL63522 01
Podul Suspendat

Podul Suspendat

Pentru a ajunge la Podul Suspendat situat la altitudinea de 2740 metri, a trebuit să coborâm de la stația telegondolei o pantă destul de alunecoasă, pentru că ne aflam totuși pe un ghețar, recomand să aveți ghete în picioare. Lângă, era o pantă acoperită cu un strat gros de zăpadă.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 150409 01
Podul Suspendat

Am ajuns la o altă casă de bilete și la turnicheți unde am trecut cu biletul cumpărat de jos. Se poate urca cu telegondola doar pentru restaurantul aflat acolo și pentru punctele de belvedere, iar dacă doriți să treceți Podul Suspendat, cumpărați bilet de la această casă de bilete.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 145840 01

 De fapt după parcurgerea Podului Suspendat, urmează Scările spre Nicăieri și Palatul de Gheață.

Podul Suspendat este o construcție din oțel, suspendată la o înălțime de 400 metri, cu o lungime de 100 metri.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 143350
Podul Suspendat

Acesta a fost inaugurat în anul 2013, fiind cel mai înalt pod suspendat din Austria, este o construcție sigură și traversându-l aveți de văzut o panoramă alpină minunată.

Pentru Dan, care are rău de înălțime, traversarea podului pe ceață a fost o binecuvântare, pentru că nu se vedea deloc hăul peste care treci, totul era învăluit în ceața albă.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 150619
Podul Suspendat

În capătul podului se află Scările spre Nicăieri, o construcție asemănătoare cu 5fingers.

Scările spre Nicăieri - Treppe ins Nichts

O experiență memorabilă este și cea în care am coborât cele 14 trepte printr-un culoar îngust spre platforma de sticlă, suspendată deasupra hăului adânc de 400 metri. Din păcate nu am văzut aproape nimic pentru că era ceață.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri
Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri
Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri

Palatul de Gheață

De la Scările spre Nicăieri traseul continuă spre Palatul de Gheață, unde am văzut la o temperatură scăzută, o lume mistică creată cu măiestrie de sculptori talentați, în ghețarul Dachstein.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 144151 01
Palatul de Gheață

Aici este foarte frig, mi-au înghețat mâinile și nasul, dar nu ne-am grăbit și am admirat fiecare piesă sculptată în gheață.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 144729 01
Palatul de Gheață

Am făcut fotografii și într-un loc special amenajat cu un tron de gheață, cu lumini colorate.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 145101 01

Traseul prin Palatul de Gheață nu este lung, dar este interesant și merită vizitat. Acesta se poate vizita vizita de la ora 8:30 -16:30.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 144336 01
Palatul de Gheață

După ce am ieșit din Palatul de Gheață, în drum spre telegondolă, am observat că ceața s-a ridicat și Podul Suspendat se vedea acum foarte clar.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri
Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri

Dan îmi spune să mai mergem repede încă o dată pe pod că acum ies fotografii frumoase. Da era superb, aveam panoramă. O luăm la fugă, Andrei spune că îi este frig și ne așteaptă la restaurant, oricum nici el nu este prieten cu hăurile…doar mie îmi plac, mă fascinează.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri
Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri

Ajungem la turnicheți și nu putem trece cu biletele cumpărate de jos. Erau doar pentru o singură vizită! Ne-am cumpărat altele după ce am așteptat la rând după un grup mare, cu emoții că poate avem șansa să nu coboare iar valul de ceață.

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 142044

Astfel am traversat a doua oară Podul Suspendat și ne-am putut bucura de această experiență așa cum trebuie, cu admirarea panoramelor fantastice. Am făcut și multe fotografii, am fost iar pe Scările spre Nicăieri și ne bucurăm ca niște copii care au desfăcut cutia cu cadoul dorit și-l văd la ei în mână… acum este al lor!

Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20220726 150624
Podul Suspendat

Vizitarea acestor obiective: Podul Suspendat, Scările spre Nicăieri și Palatul de Gheață vă vor face să experimentați senzații unice și emoții memorabile.

Puteți viziona mai jos un scurt film din călătoria noastră:

articole asemănătoare

Vârful Piatra Mare 1844 metri
29 august 2022
-
1 comentariu
Timp citire: 4 minute
Vârful Piatra Mare situat la altitudinea de 1844 metri fiind cel mai înalt pisc din masivul omonim.
Trasee ușoare de iarnă spre Piatra Secuiului, 1129 metri
15 decembrie 2023
-
0 comentarii
Timp citire: 7 minute
Pentru că în această perioadă a anului, iarna, am întâlnit pe Piatra Secuiului mai multe persoane care ne întrebau pe unde să coboare în siguranță de pe munte, m-am hotărât să scriu mai jos două variante ușoare (atât pe urcare cât și pe coborâre).
Păstrăv gustos la Hanul Pescăresc din Câmpu Cetății
26 aprilie 2023
-
1 comentariu
Timp citire: 2 minute
Vă recomand Hanul Pescăresc de la Câmpu Cetății, un loc etalon la noi în județul Mureș și nu numai, pentru preparatele din păstrăv.
Circuit Cheile Borzești
20 martie 2021
-
6 comentarii
Timp citire: 5 minute
Duminică dimineața 14 martie 2021, la ora 9 am intrat pe traseul Cheilor Borzești în compania primelor raze de soare ale zilei. Graba noastră s-a bazat de prognoza meteo nefavorabilă...
1 2 3 44

Comentarii

One comment on “Treppe ins Nichts - Scările spre Nicăieri  din Ghețarul Dachstein”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram