ZIGZAG

PE HARTĂ

Vârful Suhardul Mic (1345 m.)din Lacul Roșu

Timp citire articol: 2 minute
Articol publicat in: /

Prima drumeție pe care am făcut-o de îndată ce am ajuns la Lacul Roșu a fost cea spre Vârful Suhardul Mic.

Vârful Suhardul Mic (1345metri)

Date tehnice

Lungime traseu – cca. 5,5 km

Durata – 2 1/2 h (dus-întors, cu toate pauzele incluse)

Dificultate - ușor

Marcaj – triunghi albastru

Diferență de nivel – aprox.400 metri

Drumeția către Vârful Suhardul Mic (1345metri), Lacul Roșu

După ce ne-am cazat la Pensiunea Casa Bicăjeanului, am pornit pe jos pe șosea, direcția înspre Lacul Roșu, am trecut de un Supermarket și am ajuns la un pod din beton pe care am intrat ca să ajungem la Hotel Turist.

Plecarea în traseu se face de la Hotel Turist. Aici veți observa două panouri informative care vă vor ghida pe poteca memorială Wild Ferencz, după ce urcați câteva scări din beton.

Există două variante de urcare pentru prima parte a traseului, acestea reunindu-se după un timp.

Noi urcarea am făcut-o pe poteca memorială Wild Ferencz, prin pădure, mai abrupt, iar la coborâre am optat pentru drumul forestier, mai lung, dar care este mult mai lin, coborând șerpuit spre Hotelul Turist.

Traseul marcat cu triunghi albastru este comun până în Șaua Suhardului, cu cel spre Vârful Suhardul Mare, care continuă nemarcat, motiv pentru care nu ne-am încumetat să-l parcurgem deși nu era departe.

Pe traseu sunt două porțiuni mai abrupte care trec peste bolovănișuiri, dar care sunt asigurate cu lanțuri pentru susținere. Zonele respective nu sunt periculoase, sunt scurte, putând fi parcurse și de copii mici.

Poteca trece prin locuri pitorești, peretele abrupt al Masivului Suhard înălțându-se spre albastrul cerului vă va fura privirea, vă va ispiti să-l fotografiați ca să-i luați frumusețea cu voi acasă.

Poteca marcată cu triunghi albastru trece prin pădure de brazi, urcă prin porțiuni cu bolovăniș unde sunt lanțuri și se tremină pe un platou de unde se observă stațiunea și Lacul Roșu.

Vârful Suhardul Mic este marcat cu o cruce din lemn. În apropierea acesteia este un panou informativ cu piscurile care se pot observa în zare. Peisajul este minunat, iar starea de observator de la înălțime a măreției naturii este unică iar sufletul se umple de o bucurie copilărească.

Vârful Suhardul Mic (1345 m.)din Lacul Roșu - Blog de calatorii - ZIGZAG PE HARTĂ - IMG 20201024 084543 01

Recomandarea

Drumeția este ușoară, se poate face de oricine, fără o pregătire fizică specială iar parcurgerea traseului pitoresc în care verdele crud al brazilor se combină cu albul pereților calcaroși care strălucesc în lumina razelor soarelui, vor face din acest traseu scurt unul care vă va umple sufletul de o stare de bine, de relaxare.

articole asemănătoare

Vârful Omu, Bucura Dumbrava și Capul Morarului
26 ianuarie 2021
-
2 comentarii
Timp citire: 4 minute
Sâmbătă dimineața ne-am trezit devreme, doream să pornim pe traseul Vârful Omu, Bucura Dumbrava și Capul Morarului înainte de ora 8, ca să ajungem la destinație pe la ora 12. […]
Vârful Ardașcheia 1250 metri din Munții Trascăului, jud. Alba
7 martie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
Ziua de sâmbătă cu soare, vânt și frig ne-am petrecut-o urcând spre Vârful Ardașcheia care este situat vis-a-vis de Piatra Secuiului oferind o priveliște spectaculoasă asupra acesteia...
La Bisericuță 1322 metri – T8
17 septembrie 2021
-
0 comentarii
Timp citire: 3 minute
Am ales o drumeție spre vârful La Bisericuță - T8, traseu pe care l-am scurtat întorcându-ne prin același loc
Peștera Ialomiței, un obiectiv turistic spectaculos
7 iunie 2021
-
1 comentariu
Timp citire: 4 minute
După ce am terminat drumeția până la Cascada Obârșia Ialomiței, mai repede decât voiam, alungați fiind de tunete și fulgere
1 2 3 16

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Salut!

Mă numesc Dana și declar că sunt dependentă de călătorii. Îmi plac ieșirile în natură, ador să descopăr locuri noi și întotdeauna sunt încântată de ceea ce are natura de oferit.

Împreună cu soțul și băiatul meu obișnuim să ieșim la sfârșit de săptămână în drumeții, inspirați fiind de prietenii noștri și de diversele postări de pe net.

Visit our network

Like my Facebook page

Caută pe blog

SUNTEM PE INSTAGRAM
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram